CCS Energie-advies

Over ons

CCS is een adviesbureau dat zich richt op het verduurzamen van energie. Een groot aandeel hiervan gaat naar de agrarische sector waarin wij veel werken aan vergistingsinstallaties op boerderijschaal, buurtmestvergisting en de Bio-HUB. Ook stikstof is een belangrijk onderwerp, waarbij wij met onze Bio-NP stikstofstripper een mooie oplossing kunnen bieden. Vaak zijn er meerdere duurzame energie opties op een erf. Onze kennis op een breed scala aan opties maakt dat wij mee kunnen denken aan een totaal oplossing en ontzorging.

Vergistingsinstallaties op boerderijschaal zegt het al, één vergister die de mest van die boer op eigen erf vergist.

Buurtmestvergisting is één grotere vergister op het erf van een boer. Vervolgens wordt er door boeren in de omgeving mest geleverd aan deze vergister waarmee er een hogere capaciteit aan mest vergist kan worden. Dit concept gaat goed samen met de Bio-UP, lees verderop hierover meer.

De Bio-HUB is een concept dat eveneens om een buurtschap gaat, waarbij meerdere boeren in de omgeving een vergister op boerderijschaal hebben. Deze zijn verbonden met buizen die leiden naar een dichtbij zijnde industrie of afnemer van het geproduceerde biogas.

Toevoegingen aan de vergistingsinstallaties zijn onze Bio-UP en Bio-NP installaties.
De Bio-UP waardeert het verkregen biogas uit de vergister op naar aardgaskwaliteit zodat het ingevoed kan worden in het gasnet of direct gebruikt kan worden.
De Bio-NP is een stikstofstripper. Deze stript het overgebleven digestaat waardoor er dikke fractie, dunne fractie en amoniumsulfaat overblijft. Elk van deze kunnen weer ingezet worden op het erf.

Gemarkeerd product

Neem contact met ons op

Scroll naar top