MaxXfan

MaxXfan

Over ons

MaxXfan ventilatoren zijn HVLS ventilatoren: High Volume Low Speed. Deze ventilatoren bieden verkoeling in grote open gebouwen en versterken de natuurlijke ventilatie. Door de grote diameter kunnen de ventilatoren een enorme hoeveelheid lucht verplaatsen. Het lage toerental zorgt voor een aangenaam licht briesje en maakt de ventilator fluisterstil. Hierdoor ontstaat er geen onrust in de stal en wordt het algehele diercomfort in de stal verbeterd.

Waarom ventileren?
Op warme dagen is het vaak windstil. De natuurlijke ventilatie in een stal werkt dan minimaal of zelfs helemaal niet. Het stalklimaat wordt klam en bedompt. Het vee krijgt last van hittestress: bij een temperatuur boven de 20 ºC kost het dieren namelijk veel energie om zich af te koelen. Dieren kunnen hun warmte niet kwijt en krijgen last van hittestress. Dit uit zich in een lagere voeropname (10-15%) en verminderde melkproductie. Daarnaast bestaat een verhoogde kans op infecties door het vochtige klimaat. Daarom is het belangrijk om een frisse, goed geventileerde stal te hebben.

Hoe werken MaxXfan ventilatoren?
MaxXfan ventilatoren zijn de ideale oplossing voor het koelen en ventileren van grote stallen. De ventilatoren hebben een grote diameter en een laag toerental. Hierdoor hebben ze een groot bereik en zorgen ze voor een licht briesje door de hele stal. Via de zijkanten zuigen de ventilatoren frisse lucht aan en mixen deze met de stallucht. De bedompte lucht wordt dan afgevoerd via de nok. Door de verticale én horizontale luchtstroom krijg je een natuurlijke ventilatie in de hele stal.

Het hele jaar door
Tijdens warme perioden zorgt de luchtbeweging voor het verlagen van de vochtigheid-verzadigingsgrens, waardoor de verdamping van vocht wordt bevorderd. Dit heeft een verkoelend effect en zorgt voor een aangenaam, fris klimaat. Daarnaast kunnen dieren beter hun warmte kwijt en hun lichaamstemperatuur op peil houden. Maar ook in het najaar en de winter houden de ventilatoren de luchtvochtigheid op peil.

Gemarkeerd product

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top