Gras- en ruwvoer themaplein

Gras- en Ruwvoer voor de melkveehouder

Het % gras-en ruwvoer dat van eigen grond komt is in de afgelopen jaren gestegen en dit zal ook blijven stijgen. Er is een grote vraag vanuit de consument naar een zo’n natuurlijk mogelijk product, hiernaast is er een stijgende lijn om meer vanuit de koe en haar natuurlijke gedrag te redeneren. Andere factoren zijn de wet en regelgeving en eisen vanuit zuivelcoöperaties voor een x% van eiwit van eigen grasland. Maar misschien wel het allerbelangrijkste voor jou als melkveehouder is het inzicht van welke invloed de voeding heeft op de algehele diergezondheid, levensduur en productiviteit van de koe. Er is substantieel minder krachtvoer nodig en juist meer gras-en ruwvoer nodig om dit positief te beïnvloeden.

 

Op RMV Hardenberg en Gorinchem is het een themaplein ‘Gras- en ruwvoer’ te vinden. Op dit plein wordt een focus gelegd op gras- en ruwvoer met betrekking tot de melkveehouder. Een compleet pakket rondom; conservering van voer, mixen van voer en voertechniek in het algemeen, gericht op gras-en ruwvoer.

Gezonde bodem - Gezonde dieren - Gezond bedrijf

Het terugkomende thema op het gras-en ruwvoer plein is ‘Gezonde bodem – Gezonde dieren – Gezond bedrijf’. Dit thema omvat zowel het probleem als de oplossing voor jou als melkveehouder:
• een bodem waarvan de kwaliteit verminderd is in de afgelopen decennia
• met substantieel minder of helemaal geen gebruik van (chemische) bestrijdingsmiddelen en antibiotica
• strenge eisen aan dierenwelzijn en stikstokreductie

–> Blijven verdienen en plezier in het werk behouden!

Wat is er te zien?

  • Het themaplein laat oplossingen zien en maakt het proces visueel; diergezondheid vanaf het land, in de kuil, in de koe
  • Erf-gerelateerde mechanisatie voert de boventoon; mechanisatie voor het gebruik van de melkveehouder met hierbij een aantal topstukken.
  • Een themaplein waarbij show en kennis delen op één plek te vinden is.
  • Naast de erf-gerelateerde mechanisatie wordt er kennis gedeeld in het kennistheater KUIP, met als onderwerp: gezonde bodem – gezonde dieren – gezond bedrijf. Waar moet je opletten en wat is daarin belangrijk?
Scroll naar top