RMV Innovatie Award 2022 publieksprijs

De rundveesector kent veel innovatieve bedrijven die mooie en succesvolle innovaties weten te realiseren. Daarom hebben wij een podium geboden aan bedrijven met indrukwekkende innovaties. Jij en jouw collega’s konden stemmen op de innovatie die naar jouw mening het meest indrukwekkend is.

Winnaar: Lely Nederland - Lely Sphere

WhatsApp Image 2022-10-27 at 8.13.17 PM

1. Rinagro - Compost-O

Compost-O vermindert uitstoot van Ammoniak (stikstof), Methaan (CO2-equivalent van 25) en Lachgas (CO2-equivalent van 298). Compost-O is op biologische basis en leidt tot een betere meststof zonder dat er ergens in het proces uitspoeling plaatsvindt.

2. DeLaval - VMS™ V310 melkrobot met DeLaval RePro™

DeLaval RePro ontzorgt de veehouder. Visuele tochtdetectie is niet nodig, het ziet alle (stille)tochten. Het systeem geeft duidelijke en vroegtijdige acties per individuele koe, waardoor het vruchtbaarheidsmanagement volledig planbaar is geworden.

3. SAC Senior - 2RO | Carrousel Buitenmelker

Dit is de meest geavanceerde technologie voor het melken van geiten. De 2RO beschikt over allerlei unieke en onderscheidende functionaliteiten, zoals de QuickUp, waarmee de geitenhouder rechtstreeks uit het platform kan melken. Gelanceerd op: 10-09-22

4. Hanskamp AgroTech BV - CowToilet

Het CowToilet is een innovatief systeem omdat het direct de urine onder de staart van de koe opvangt. De urine wordt separaat opgevangen, dit zorgt ervoor dat ruim 50% van de urine niet in aanraking komt met de mest waardoor er minder emissies ontstaan.

5. Sieplo BV - FEEDR voerrobot

Uiterst secure dosering van voer over de gehele lengte van de trog. De mate van dosering tot 200 gram nauwkeurig. Optimaal inzicht in voerverbruik en actuele ontwikkelingen. Zeer compact van bouw, zowel in nieuwe als bestaande stallen te installeren.

6. Uniform-Agri BV - UNIFORM voor begeleiders

UNIFORM-Agri lanceert een nieuw Consultant-Platform, ontworpen voor begeleiders van melkveehouders met de UNIFORM software. Het platform stelt een begeleider in staat om data van verschillende bedrijven te monitoren en vergelijken in een cloudomgeving,

7. Lely Nederland - Lely Sphere

De Lely Sphere is een circulair stalsysteem dat vaste mest en urine van elkaar scheidt en stikstofemissies omzet in waardevolle meststoffen. De boer herbruikt dit voor precisiebemesting op het land. Dit reduceert de ammoniak uitstoot tot 70%.

8. GEA Farm Technologies - GEA DairyRobot R9500

De DairyRobotR9500 is ontwikkeld om het melkproces voor de koe te verbeteren en u te helpen om uw tijd optimaal te benutten. De DairyRobot R9500 een prachtige innovatie voor een nieuwe manier van geautomatiseerd melken op uw bedrijf.

9. CAV Den Ham UA - Melkvee ProFit

Ons geweldige nieuwe product Melkvee ProFit ondersteunt uw melkvee tijdens stress. Melkvee ProFit zorgt voor fittere koeien en daardoor een hogere productie en hogere opbrengsten. De resultaten zijn geweldig. Wij kunnen dit alle melkveehouders aanbevelen!

10. Royal GD - Hygiënecheck Kalf

Gezond jongvee staat aan de basis van een gezonde melkveehouderij sector met een goed imago. Met deze inschrijving willen we laten zien dat ons innovatieve jongvee concept bijdraagt aan een duurzamere kalveropfok binnen de melkveehouderij.

Breng hier je stem uit op jouw favoriete innovatie

Scroll naar top