Marieke de Ruyter de Wildt aan tafel tijdens het rondetafelgesprek: Nieuwe Ketensamenwerking

Marieke de Ruyter de Wildt begon haar carrière bij de Verenigde Naties. De tien jaar daarna werkte ze in meer dan 50 landen, van Costa Rica tot Vietnam. Marieke keerde vervolgens terug naar Universiteit Wageningen, waar zij een onderzoeksteam leidde. Dit onderzoeksteam analyseerde de impact van investeringen in agrifood. Dit onderzoek was in samenwerking met onder andere Rabobank, Syngenta en Ahold Delhaize.

In 2014 werd Marieke directeur van Agriplace, een softwarebedrijf dat boeren helpt om hun data te verzamelen. Toen ze geïnteresseerd raakte in blockchain, besloot ze The New Fork op te richten. The New Fork helpt agrifoodbedrijven om te werken met nieuwe technologieën zoals blockchain. Marieke is ervan overtuigd dat de hele keten transparant moet worden. De snelste route om dat te doen is met nieuwe blockchaintechnologie.

In 2019 begon Marieke met het bouwen aan Open Food Chain, dat in 2021 een foundation is geworden. Open Food Chain helpt industrieën om Open Food Chain te adopteren, een traceerbaarheidsoplossing die de kosten laag houdt, boerderijvriendelijk is en uiterst interoperabel.

 

Marieke gaat aan het rondetafelgesprek deelnemen op dinsdag 25 oktober 2022 om 15.00 uur. Het thema van dit gesprek is: (nieuwe) ketensamenwerking is niet te missen in deze tijd van transitie en het bieden van toekomstperspectief. Zij zal met Daan Tomesen (De Groene Weg), Leo den Hartog (oud director R&D Nutreco) en Hessel Jan Sinnige (Zuco) om tafel gaan om kennis met elkaar te delen met als tafelhost Boerin Agens. 

Deel dit bericht

Scroll naar top