Bio-HUB biogasnetwerk projecten worden warm onthaald

Beschrijving

Voor vele gemeenten, provincies en agrarische bedrijven voeren wij haalbaarheidsonderzoeken uit naar de mogelijkheid om de productie van biogas uit mest in te zetten voor lokale doeleinden. Hierin speelt ons concept de Bio-HUB een grote rol. Bij dit concept worden meerdere boerderijschaalvergisters, elk op een ander erf, aan elkaar gekoppeld om zo biogas te leveren aan een lokale afnemer, of om groen gas te leveren aan het lokale gasnet.

Over het meest recent afgeronde onderzoek schrijft de gemeente Bronckhorst het volgende:
“De gemeente Bronckhorst heeft een verkenning gedaan naar de mogelijkheden en haalbaarheid van het gebruik van biogas als vervanging van aardgas. Uit het onderzoek blijkt dat het zeker mogelijkheden geeft, omdat Bronckhorst beschikt over veel grondstoffen voor de productie van biogas. Het onderzoek is uitgevoerd door CCS Energie-advies en H2-bv en ondersteund door 8RHK Ambassadeurs en plaatselijke ondernemers.”

In de buurtschap Oxe bij Deventer begint op korte termijn de bouw van een Bio-HUB, waarbij industriële afnemers aan de “HUB” gekoppeld worden. Deze HUB wordt gebouwd door CCS in opdracht van Oxe Geeft Gas. zie voor meer informatie de website van OGG.

Media

Gallery

Website

Downloads

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top