Het CowToilet is genomineerd voor de RMV Innovatie Award 2022

Beschrijving

Het CowToilet is genomineerd voor de RMV Innovatie Award 2022

De oplossing voor een duurzame toekomstbestendige landbouw met minder stikstofdepositie en efficiëntere mineralenkringloop zonder verliezen.

Het CowToilet is een geautomatiseerd urineersysteem voor koeien. Na het eten van het krachtvoer wordt de koe uitgenodigd om in het toilet te plassen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een natuurlijk zenuwreflex die een plasneiging bij de koe veroorzaakt. De urine wordt opgevangen in het reservoir van het CowToilet en direct afgezogen en separaat opgeslagen. Hierdoor kan er ammoniak gereduceerd worden, waardoor beoogde doelstellingen voor natuur, milieu en economie gehaald kunnen worden en is er een fijner stalklimaat voor de melkveehouder en het vee. En het verwaarden van natuurlijke meststoffen voor precisielandbouw, die economisch gezien ook nog eens heel interessant zijn.

De organisatie van RMV Gorinchem geeft ons ook het podium om deze indrukwekkende innovatie te tonen. Daarom zijn we genomineerd voor de RMV Innovatie Award 2022.
U kunt op ons stemmen door op de volgende link te klikken https://www.rmv-gorinchem.nl/products/cowtoilet/

Graag vertellen wij u tijdens de RMV Gorinchem dagen alles over het CowToilet en natuurlijk onze andere mooie producten.

Andere producten

Media

Deel op Social Media

Scroll naar top