ZESDE GENERATIE BOUWT DOOR AAN GEZOND EN STERK MELKVEEBEDRIJF

Beschrijving

ZESDE GENERATIE BOUWT DOOR AAN GEZOND EN STERK MELKVEEBEDRIJF

Wanneer we het erf oprijden, zien wij de broers Rein (24) en Tjerk (26) nog net een laatste ronde lopen langs de koeien die wat extra aandacht verdienen. Iets wat de twee broers illustreert, zo blijkt later. De twee mannen hebben op jonge leeftijd het bedrijf overgenomen, maar leeftijd heeft geen rol gespeeld bij de liefde en het uitstekend managen van een gezond melkveebedrijf.

Na even met elkaar gesproken te hebben, kwamen we er al snel achter dat we te maken hadden met een uniek bedrijf. Niet alleen de geschiedenis, maar ook zeker het heden vertelt een mooi verhaal. Laten we beginnen met het verleden. Het bedrijf is met de twee broers aan het roer begonnen aan het zesde hoofdstuk in de geschiedenis van het bedrijf. Kijkend naar het verleden moeten de mannen bijna de druk voelen om ook te presteren. Een overgrootvader die Holsteins heeft geëxporteerd naar Amerika en een opa die de eerste 100.000 liter koe van Nederland heeft geleverd. Ga er maar aan staan!

Mannen en veestapel stralen rust uit
Dan komt er nog eens bij dat de broers noodgedwongen op jonge leeftijd (19 en 21 jaar) het bedrijf onverwacht moesten overnemen. Hun vader had destijds een bedrijfsongeval gehad en was daardoor niet meer in staat het bedrijf voort te zetten. De mannen waren gelukkig allebei net klaar met de landbouwschool en konden dus direct thuis aan de gang. Ondanks deze situatie en de geschiedenis stralen de mannen één en al rust uit en dat straalt ook zeker door richting het bedrijf en de veestapel. Alles loopt op rolletjes bij de mannen en ze hebben het vak goed begrepen.

De mannen zijn beiden erg gericht op het welzijn van de dieren en waren daarom ook direct op zoek gegaan naar een alternatief voor de reguliere gezondheidsmiddelen. Toen AHV-Specialist René, die een bekende was van de familie vanuit zijn verleden als voeradviseur, hun belde voor een kennismaking stonden ze daarvoor open.

Lees het volledige artikel op onze website.

Andere producten

Scroll naar top