PERSBERICHT: EASYFAIRS INTRODUCEERT KENNISTHEATERS OP RUNDVEE & MECHANISATIE VAKDAGEN 2019 IN HARDENBERG

HARDENBERG – Beursorganisator Easyfairs introduceert twee hoogwaardige kennisprogramma’s op de vakbeurs Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in Evenementenhal Hardenberg. Eén van de kennistheaters heet ‘KUIP’. In dit theater zijn op alle beursdagen sessies over uiteenlopende onderwerpen, zoals ‘gezonde dieren / gezond bedrijf’ waarbij verschillende veeartsen aan het woord komen. In het kennistheater ‘KUIP’ worden ook de innovaties van dit moment en voor de toekomst gepresenteerd. Verder is er een kennistheater tegenover ‘Kijk op de Koe’, in hal 7 waar ook dit jaar zes K.I. organisaties hun dochtergroepen presenteren.  

 

Het zogenoemde kennisprogramma is een aanvulling op de bestaande beursvloer waar ruim 400 exposanten zich eind oktober presenteren aan bijna 28.000 agrariërs. “RMV is al 23 jaar toonaangevend, maar de tijd dat agrariërs alleen de beurs bezoeken om te netwerken ligt achter ons. Wij willen de agrariërs verder helpen bij het vinden van antwoorden en oplossingen voor hun actuele vraagstukken waar ze mee te maken hebben. Daarom introduceren wij deze editie twee kennisprogramma’s. Hier kunnen agrariërs en andere professionals vrijblijvend aanschuiven bij presentaties waar zij interesse in hebben. Hierdoor wordt RMV meer dan alleen een netwerkbeurs en voegen we kennisoverdracht toe aan het concept”, zegt Lucas van’t Hof namens RMV.

 

Duurzaamheid

Op de tweede en derde beursdag van RMV Hardenberg (30 en 31 oktober) staat het kennistheater in hal 7 in het teken van duurzaamheid, met onder andere zeer actuele onderwerpen zoals stikstofproblematiek en CO2-reductie. Bovendien staat woensdag 30 oktober in het teken van het congres precisiebemesting: bodem en bemesting in kringlooplandbouw anno 2019. Dit congres vindt plaats voorafgaand aan de tweede beursdag. Voor dit congres dienen agrarische ondernemers, adviseurs, loonwerkers, studenten, docenten, onderzoekers en beleidsmakers zich wel vooraf aan te melden.

 

Diergezondheid

Verder slaan Provimi en veeartsen de handen ineen op RMV Hardenberg. Zij bieden iedere beursdag een interactieve sessie aan waarbij ze bezoekers praktische handvatten geven om een kritischer gesprek met toeleveranciers en andere erfbetreders te kunnen voeren, zodat de agrariër weloverwogen hun eigen keuze kunnen maken op het gebied van diergezondheid.  

 

Beste graslandboer van 2019

In hal 7 waar ook de grote publiekstrekker ‘Kijk op de Koe’ te zien is (zes K.I. organisatoren presenteren hier hun dochtergroepen), komt eveneens een kennistheater. Op dinsdagmiddag 29 oktober wordt in dit theater bekend gemaakt wie zich de Beste graslandboer van 2019 mag noemen. De winnaar wordt bepaald door een combinatie van het oordeel van de jury en de publieksstemming. De winnaar krijgt de hoofdprijs: een compleet verzorgde graslandreis naar Denemarken. Daarnaast wordt de publiekswinnaar bekend gemaakt voor de graslandboer die de meeste stemmen kreeg van het publiek.

 

Openingstijden RMV Hardenberg 2019

RMV Hardenberg viert haar 24ste editie op dinsdag 29, woensdag 30 en donderdag 31 oktober 2019 in Evenementenhal Hardenberg. De beurs is op deze dagen geopend van 13.00 tot 22.00 uur. Voor meer informatie: www.rmv-hardenberg.nl.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Scroll naar top