Rundvee & Mechanisatie Vakdagen Hardenberg maakt kennisprogramma bekend

HARDENBERG – Het kennisprogramma voor Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) 2022 in Evenementenhal Hardenberg is bekend. Tijdens RMV Hardenberg eind oktober is er in hal 6 een groot kennisplein ingericht waar beursbezoekers zich kunnen laten informeren en inspireren over actuele topics uit de sector. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. emissieloze landbouw waarbij het rapport van Remkes wordt besproken, cybercriminaliteit in de agrarische wereld, nieuwe ketensamenwerking, diergezondheid en de stikstofuitdagingen.

 

Op de eerste twee beursdagen vinden tijdens RMV Hardenberg rondetafelgesprekken plaats met topsprekers uit de sector waar actuele thema’s worden besproken. Op de dinsdag wordt om 15.00 uur het thema nieuwe ketensamenwerking besproken met tafelgasten Daan Thomessen (De Groene Weg), Marieke de Ruyter (The Newfork), Leo den Hartog (oud-directeur RND) en Hessel Jan Sinnige (Zuco) onder leiding van tafelhost Boerin Agnes Lensing.

 

Op de woensdag om 15.00 uur staan de stikstofuitdagingen op het programma. Aan tafel schuiven dan Lely, FrieslandCampina en Rabobank aan. Samen met tafelhost Harold Overmars van NAJK worden een aantal stellingen besproken, waarbij het thema stikstofuitdagingen oplossen door samen te werken centraal staat. Later op de dag om 20.00 uur wordt er gepraat over het thema diergezondheid met tafelgasten Nikki Verheijden (Hato Agricultural Lightning), Maarten van der Heijden (AHV), Heemskerk Dairy en tafelhost Boerin Agnes.

 

Openingssymposium en cybercriminaliteit

Voor het eerst vindt op RMV Hardenberg een openingssymposium plaats op dinsdag 25 oktober van 13.30 tot 14.30 uur over perspectief en kansen in de agrarische sector. Aan het woord komen Agrifirm, KWS, Agrifacts en hoofdredacteur Jan Vullings van vakblad Boerderij als gespreksleider. Verder houdt Univé alle beursdagen een sessie over cybercriminaliteit in de agrarische wereld. Cybercriminaliteit lijkt steeds vaker voor te komen, maar hoe reëel is nu de kans om als agrarisch ondernemer aangevallen te worden, of hoe groot is de kans dat een melkrobot overgenomen wordt door cybercriminelen die losgeld eisen? Om deze vragen te beantwoorden neemt Univé in samenwerking met informatiebeveiligingsbedrijf Surelock de bezoekers van RMV Hardenberg mee in de wereld van digitale criminaliteit anno 2022.  

 

Emissieloze landbouw

Ook is er op de woensdag een seminar over Smart Animal Farming met het thema slim en rendabel naar een emissieloze landbouw. Experts zullen tijdens dit seminar presenteren en in gesprek gaan over bodem, bemesting, voeren van vers gras en het rapport van Remkes over emissiereductie in de stal.

 

Praktische info RMV Hardenberg

Het volledige programma van RMV Hardenberg 2022 is te vinden op www.rmv-hardenberg.nl/programma/wat-is-er-te-doen. RMV Hardenberg 2022 is te bezoeken op dinsdag 25, woensdag 26 en donderdag 27 oktober van 13.00 tot 22.00 uur in Evenementenhal Hardenberg. Voor meer informatie: www.rmv-hardenberg.nl.

Deel dit bericht

Scroll naar top